Keramische en inductie kookplaten

Is uw kookplaat defect en wilt u deze graag laten repareren? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Jaren geleden hebben wij ons gespecialiseerd in het repareren van inductie en keramische kookplaten. Aangezien de reparatie van kookplaten specifieke kennis vereist, zijn er maar enkele reparateurs in Nederland die deze service verlenen. Omdat de meeste winkels de reparatiewerkzaamheden uitbesteden aan de fabrikant kost een kleine reparatie al snel honderden euro’s.
Daarbij wordt er bij een kookplaat ouder dan 5 jaar, al snel geadviseerd een nieuwe aan te schaffen. 

Door onze specifieke kennis en ervaring zijn wij in staat om uw kookplaat snel en voordelig te repareren. 

Keramische-kookplaat-aangezet

Kookplaat ter reparatie Aanbieden

Wilt u een keramische of inductie kookplaat bij ons aanbieden ter reparatie? Dit kan door middel van ons reparatieformulier. Vergeet daarbij niet het merk en type nummer te vermelden. Wanneer u het reparatieformulier heeft ingevuld kunt u ervoor kiezen om de defecte kookplaat samen met het reparatieformulier bij ons langs te brengen of op te sturen via de post. Door het invullen van het reparatieformulier maakt u het ons een stuk makkelijker om de klacht te lokaliseren en zo dus een snelle reparatie voor u uit te kunnen voeren.

Kookplaat opsturen

U kunt uw kookplaat ook per post naar ons opsturen. In dat geval raden wij u aan om de glasplaat te verwijderen om te voorkomen dat het glas breekt tijdens het transport. De glasplaat is meestal eenvoudig te demonteren als u de schroeven rondom opendraait.

Mocht problemen ondervinden bij het uitbouwen of verwijderen van de glasplaat dan kunnen wij u telefonisch hulp aanbieden.

Reparatie binnen een dag

Wij merken dat steeds meer van onze klanten met defecte kookplaten niet uit de regio komen. Wij kunnen begrijpen dat het dan vervelend is om twee keer op en neer te moeten reizen. Daarom bieden wij u de service om uw kookplaat dezelfde dag te laten repareren. Dit gaat als volgt te werk:

U dient kookplaat voor 9.30 uur bij ons afleveren.

Wij gaan het dan dezelfde morgen nakijken en indien mogelijk repareren. Vervolgens zullen wij u bellen als het apparaat gereed is of om eventueel een prijsopgave te doen. 

Meestal kan het apparaat nog dezelfde dag gerepareerd meegenomen worden.
Mocht uit onderzoek toch blijken dat de reparatie niet (meteen) mogelijk is dan zullen wij dat zo snel mogelijk aan u doorgeven. 

Reparatie binnen een dag wordt enkel op afspraak gedaan. U kunt een afspraak maken door telefonisch contact met ons op nemen of via email
Gezien de meeste reparaties dezelfde dag uitgevoerd kunnen worden raden wij u aan om in de buurt van Winterswijk te blijven. Winterswijk biedt onder andere:

 • Gezellig winkelcentrum op loopafstand
 • Campingwinkel & vrijetijdsmarkt Obelink
 • Kartbaan
 • Escaperoom
 • Museum Mondriaan
 • Etc.

Kosten voor het repareren van een kookplaat

Onderzoekskosten

Om erachter te kunnen komen waar precies het probleem zit, voeren we eerst een onderzoek uit. Tijdens dit onderzoek doen we verschillende tests om het de oorzaak van het probleem vast te stellen. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige onderdelen vervangen hoeven te worden.

De onderzoekskosten voor een kookplaat bedragen €20,-

Reparatiekosten

De reparatiekosten kunnen sterk variëren afhankelijk van het probleem. In veel gevallen liggen de reparatiekosten tussen de €50,- en €150,- . Voor reparatiekosten boven de 100,- zullen wij voorafgaand aan de reparatie contact met u opnemen voor een prijsopgave.

kookplaat avs

Welke kookplaten repareren wij?

Wij doen altijd onze uiterste best om elk type kookplaat te repareren. Helaas leveren niet alle kookplaat leveranciers de losse onderdelen welke nodig zijn voor de reparatie. Voor de onderstaande merken kookplaten kunnen wij doorgaans de juiste onderdelen verkrijgen en zo een betrouwbare reparatie garanderen. 

 • Siemens
 • Miele
 • Etna
 • Bosch
 • Atag
 • AEG
Staat uw merk kookplaat hier niet bij? Neem dan contact met ons op, afhankelijk van de klacht en het type kookplaat kunnen wij deze wellicht alsnog voor u repareren.